ŽULJ: Pitali ste nas 15.aprila, danas pročitajte odgovore!

0

Protekle srijede, 15. aprila u emisiji ŽULJ,  namijenjenoj građanima općine Ilidža, postavili ste pitanja i probleme sa kojima se susrećete svakodnevno u Vašoj lokalnoj sredini. Kao što smo obećali, potražili smo odgovore u nadležnim službama Općine Ilidža. U nastavku možete pročitati pitanja i odgovore na Vaša pitanja.

Budite s nama svake srijede od 11 sati na 89.9 MHz u emisiji ŽULJ. Pozovite nas na 033 763 830 ili 033 943 000, postavite pitanje a mi ćemo potražiti odgovor. Tokom cijele sedmice možete nam pisati na SMS broj 091 512 900 ili na e-mail infoask@radioask.co.ba.

 

Pitanje: Šta se planira graditi na mjestu nekadašnjeg luna-parka?

Odgovor: Na mjestu nekadašnjeg luna-parka je izgrađeno fudbalsko igralište sa svlačionicama i tribinama. Ostali dio parcele je predviđen za atletsku stazu i sportska borilišta.

Kompleks je predat FK Igman i oni nadalje upravljaju istim.

Pitanje: Kada će se tvrdo nasipati ili asfaltirati ulica Rukodol?

Odgovor: Ukoliko mislite na glavni pravac ulice Rukodol, isti je asfaltiran i planirano je da izvođač radova na autocesti Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, na osnovu potpisanog Sporazuma o sanaciji lokalnih cesta koje su korištene prilikom gradnje autoputa, izvrši krpažu i sanaciju oštećenja na istoj.

Ukoliko mislite na neki krak ulice Rukodol, neophodno je da se građani te ulice obrate mjesnoj zajednici sa zahtjevom za asfaltiranje ulice uz učešće građana, pri čemu bi se asfaltiranje predmetne ulice izvršilo na način da građani prikupe 30% sredstava a Općina 70%. Drugi način asfaltiranja navedene ulice jeste taj da Savjet MZ Rakovica za sljedeću (2016. Godinu) kandiduje navedenu ulicu kao prioritet MZ Rakovica.

 

Vaš ASK Radio Ilidža

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget