Željo-Drina 2-0 Mladi Beganović pogodio u debiju

0

Fudbaleri Željezničara su s 2:0 u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige na svojoj Grbavici savladali Drinu. Golove za Plave postiglu su Beganović i Bogdanović.

U osmoj minuti susreta dobro je šutirao Riad Bajić, ali je gostujuća mreža ostala netaknuta. Domaćini su u 19. minuti tražili jedanaesterac nakon prodora Đelmića, ali se pištaljka arbitra Paradžika nije oglasila. Potom su prijetili Bajić, pa Hasanović, ali također bezuspješno.

Mladi Dženis Beganović danas je po prvi put započeo utakmicu u dresu Željezničara, a u 30. minuti svoj debi mogao je krunisati golom. Lopta je nakon njegovog pokušaja pogodila prečku Drine. Ipak, nekoliko minuta kasnije upravo Beganović postiže pogodak za 1:0. U 35. minuti Bogdanović posprema centaršut Đelmića u pogodak za 2:0. Nastavak utakmice prilikama su otvorili Riad Bajić i Eldar Hasanović. Potom je prijetio i Kokot, također bez uspjeha. Drina na Grbavici nije uspijevala napraviti neku ozbiljniju akciju iz koje bi se mogao postići pogodak, pa je do kraja na semaforu ostalo 2:0.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget