VIDEO: Policajac ispalio 8 hitaca nenaoružanom čovjeku u leđa a potom mu stavio lisice

0

Kamere su zabilježile trenutak u kojem policajac u Americi upucava jednog nenaoružanog Afroamerikanca u leđa koji je bježao od njega. Policajac je zatim stavio lisice na tijelo muškarca.

Policajac Majkl Sleger (33) upucao je Voltera Skota (50), veterana američke Obalske straže u mjestu Sjeverni Čarlston u Južnoj Karolini, a sve se dogodilo nakon što je policajac zaustavio muškarca zbog polomljenog štop-svijetla.

Sleger je nakon ubistva uhapšen i optužen za ubistvo. On je branio svoj postupak pravdajući se da je postupao u skladu s procedurom, dodajući da se “osjećao ugroženim” Skotovim ponašanjem. Ovaj slučaj desio se usred velikog porasta nezadovoljstva američke javnosti zbog porasta nasilnog ponašanja američke policije prema Afroamerikancima.

– Ovo je policajac koji je mislio da može da se izvuče s tim da prosto upuca nekog na takav način, u leđa –  rekao je ogorčeni predstavnik porodice Voltera Skota.

Sleger je tvrdio da je Skot počeo da trči kada mu je prišao, nakon čega je pokušao da ga omami tejzerom (električni omamljivač). Sleger tvrdi da je Skot uspio da mu izbije tejzer, nakon čega je bio primoran da potegne i pištolj.

Na snimku se vidi kako Skot bježi, nakon čega policajac otvara vatru i pogađa ga. Čuje se sedam hitaca, a zatim i osmi.

Skot se spotiče i pada licem prema zemlji. Sleger prilazi, viče na njega, a zatim mu stavlja lisice na ruke. Policajac zatim odlazi do mesta gde je stajao tejzer, uzima ga, a zatim se vraća do Skota i baca tejzer pored tijela.

Kada je došla hitna pomoć, mogli su samo da konstatuju smrt Voltera Skota.

 

Gradonačelnik Čarlstona Kit Samej objavio je pokretanje optužnice na konferenciji za novinare, na kojoj je rečeno da je pripadnik gradske policije Majkl Tomas Slager (33) napravio “lošu odluku”, a koja će ga koštati doživotnom robijom i smrtnom presudom.

 

“Okrivljeni (Slager) je pucao u žrtvu više puta u leđa nakon svađe. Sve ovo se zasniva na video dokazima i istrazi Državnog odjeljenja za sprovodjenje zakona”, navodi se u pročitanom sudskom dokumentu Južne Karoline, prenosi Daily Mail.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget