VIDEO: Klitschko 18. put odbranio šampionski pojas!

0

Ukrajinski bokser Wladimir Klitschko odbranio je šampionski pojas u teškoj kategoriji pobjedom nad Bryantom Jenningsom na poene odlukom sudija.

Klitschko se u njujorškom Madison Square Gardenu osjećao kao pred domaćom publikom u Kijevu, iako je poslije sedam godina pauze boksovao na tlu SAD.

“Sjajno je bilo što sam se vratio u New York i što sam se borio ovdje. Jedva čekam naredne izazove u Madison Square Gardenu pred sjajnom publikom u odličnoj atmosferi. Jennings je težak rival i imao je veliku želju da pobijedi i postane šampion”, rekao je mlađi od slavne braće.

Iako nije dominirao, Ukrajinac je potpuno kontrolisao situaciju u ringu, držao Jenningsa na odstojanju i 18. put uzastopno odbranio šampionski pojas, a ujedno nanio prvi poraz američkom bokseru koji nije imao mnogo šansi.

Na kraju su sudije presudile u korist 39-godišnjeg boskera, jer su dvojica odlučila za rezultat 116:111, a jedan za 118:109, pa je Klitschko došao do učinka od 64-3 (53 pobjede nokautom), dok Jennings sada ima 19-1.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget