Veliko nevrijeme u Njemačkoj: 4 osobe smrtno stradale

0

Četvoro mrtvih, više povrijeđenih, haos u saobraćaju, ogromna materijalna šteta i hiljade ljudi bez struje, bilans je orkana Niklas koji je protutanjao iznad Njemačke.

U gradiću Montabaur u Rajnland-Pfalcu poginula su jučer dvojica komunalnih radnika, kada se na njihov auto sručilo drvo, u Saksoniji-Anhalt jedan čovjek je izgubio život kada se na njega sručio betonski zid kuće, a u Bavarskoj jedna žena, na čiji auto su pale dvije smreke.

Do Uskrsa bi njemačka željeznica ponovo trebalo da saobraća po planu, najavljajuju danas mediji, koji pišu da je “Niklas” od zapada prema istoku jurio 192 kilometara na sat i da je u toku noći njegova snaga počela da jenjava.U Njemačkoj se sada čiste ulice od granja, oborenog drveća, srušenih krovova, a u sjevernoj polovini države može se i danas očekivati nevrijeme, javljaju mediji.

Njemačka žejleznica je saopštila da su još uvek blokirane linije Hanover-Bremen, Volfsburg-Hanover i Minhen-Rozenhajm. Na najvećem broju željezničkih pravaca teren je očišćen, tako da su, kao na primer u Severnoj Rajni Vestfaliji gde je jučee sve bilo blokirano, pruge ponovo u voznom stanju.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget