Već 18 godina je na putu: Otac neumorno traži otetog sina

0

Guo Gantang (45) proveo je zadnjih 18 godina na cesti u potrazi za svojim sinom. Agonija ovog oca je počela 21. rujna 1997. godine kada je njegov sin Guo Zhen, koji je tada imao dvije godine, otet ispred vrata njihovog doma u kineskom Liaochengu. Djevojčica s kojom se tada igrao kasnije je rekla da je dječaka otela žena srednjih godina. Otac je otada svoj život posvetio tome da nađe sina.

Prešao je na motociklima 400.000 kilometara i prošao gotovo sve kineske provincije. U nadi da će mu netko dati korisnu informaciju o nestalom sinu, Guo na motociklima kojih je kroz godine nekoliko promijenio, uvijek ima pričvršćene zastave sa slikom dječaka. Obitelj Guo nije napravila obiteljsku fotografiju otkada je dječak nestao jer se nadaju da će se jednog dana, kad ga nađu, fotografirati zajedno. Gou nažalost dosad sina nije našao, ali je pomogao mnogim drugim roditeljima nestale djece. Zahvaljujući njemu deseci roditelja pronašli su svoju nestalu djecu, piše OddityCentral.com. Guo je nekada bio uspješan čovjek koji je pristojno zarađivao, a danas ponekad nema dovoljno novaca da si kupi komad mesa. No bez obzira na to, ustraje u svojoj potrazi

– Svaki si dan govorim, možda će se Guo sutra vratiti kući – kaže Guo. Jedino se brine da bi njihov  stari dom u međuvremenu mogao biti uništen pa ga sin, ako se vrati, neće moći prepoznati.
Prema BBC-u svake godine u Kini se otme 20.000 djece. Otmičari djecu prodaju.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget