Uskoro remake kultnog filma “Walter brani Sarajevo”

0

Realizacija remakea filma “Valter brani Sarajevo” počet će ove godine nakon što se krajem maja održi audicija za glumce i izabere novi Valter koji će u toj ulozi naslijediti Velimira Batu Živojinovića, otkrili su iz uprave Jadran filma, nositelja tog projekta u kojem sudjeluju partneri iz Kine, ali i saradnici iz zemalja bivše Jugoslavije, Australije i Njemačke.

Film će se snimati u dvije verzije i iz toga će biti izvedena i televizijska serija, izjavili su iz Jadran filma,podsjećajući da je originalni film u režiji Hajrudina Krvavca iz 1972. bio žanrovski klasik koji je imao senzacionalan uspjeh u Narodnoj Republici Kini. Nakon godina priprema remake “Valtera” ušao je u završnu fazu i to nakon više godina pregovora sa stranim partnerima.

“Jadran film je inicijator cijelog projekta od 2006. odnosno 2007. kada je bio predstavljen na Sarajevo Film Festivalu. Nakon toga smo dobili odobrenje Vlade Federacije BiH. Nakon odobrenja i potpisanih sporazuma, krenuli smo zainteresovati koproducente i partnere u NR Kini i cijelom svijetu i taj proces je u prvoj fazi trajao četiri godine i privodimo ga kraju. Kako bi se našim riječima reklo, ‘pakovati’ taj projekt vrlo je komplikovano i teško”, ističu iz Jadran filma, dodajući da je o stranim partnerima i njihovim ulaganjima u taj projekt još prerano govoriti.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget