Uskoro novi Marlboro-od marihuane!

0

Phillip Morris, najveći svjetski proizvođač cigareta, najavio je da će se pridružiti legalizacije marihuane i pokrenuti proizvodnju cigareta od marihuane.

Pod imenom “Marlboro M”, cigarete će se prodavati u ovlaštenim trgovinama u državi Colorado, a u državi Washington tokom ove godine kad komercijalna prodaja postane legelna.

Serafin Norcik, potpredsjednik firme za marketing, rekao je u jednom intervjuu da je firma već jako dugo zainteresovana za ideju prodaje kanabisa u obliku cigareta te da pomno prati tržište već neko vrijeme. Tek nakon što je nedavno izglasana legalizacija marihunae u Coloradu i Washingtonu donijeta je odluka da se ideja sprovede u djelo.

Norcik je dodao kako su počeli pregovore s bivšim ‘kraljevima droge’ u Meksiku i Paragvaju, zemljama koje su trenutno najveći proizvođača marihuane u svijetu, kako bi se uspostavila legalna distribucija sirovine preko Sjeverne i Južne Amerike.

S obzirom na to da su u SAD-u reklamiranje i promocija zabranjene samo za duhanske proizvode, Phillip Morris je također izdvojio ogromnu sumu od 15 milijardi dolara proračuna za oglašavanje i promociju novog ” Marlboro M” te se vrše pregovori s glavnim mrežama i izdavačima kako bi se počelo predstavljanje proizvoda potrošačima početkom 2015.

Vrijednost dionica Phillip Morrisa nakon objave vijesti o proizvodnji cigareta s marihuanom narasla je u samo nekoliko sati sa 83.03 dolara na nevjerojatnih 998.00 dolara što je najveći skok dionica ove kompanije otkad ona postoji.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget