Uskoro će se naplaćivati video sadržaj na Youtube-u

0

 

Narednih nekoliko mjeseci Google će se pripremati da započne naplatu gledanja video sadržaja objavljenih na web platformi YouTube, po mjesečnoj cijeni od oko 10 dolara, objavila je medijska mreža The Verge.

Vlasnici kanala na YouTube-u će, takođe, moći da nude određene sadržaje samo pretplatnicima, tako da će korisnici neke video sadržaje moći da gledaju samo ako plaćaju mjesečnu pretplatu.

Pretplata, naravno, neće biti obavezna, tako da će korisnici moći da uživaju u video sadržajima kao i do sada, osim dijela sadržaja koji bi trebalo da bude rezervisan samo za pretplatnike.

Još nije određeno ime novog servisa koji će pretplatnicima omogućavati gledanje video sadržaja bez reklama, kao i ubacivanje sadržaja u mobilne uređaje kako bi mogli da se gledaju bez priključivanja na internet. Oni korisnici koji se odluče pretplatiti na novi servis moraće mjesečno da izdvoje oko 10 dolara.

Nakon uvođenja pretplate, YouTube će i dalje ostvarivati oko 45 % zarade od reklama, ali će svojim partnerima davati i dio novca od pretplata, koji će zavisiti od vremena gledanja njihovih sadržaja i kanala.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget