Uhapšen jedan od najtraženijih narko dilera svih vremena, protivnike raznosio dinamitom

0

Hesus Salas Agvajo, šef meksičkog narko kartela Huares uhapšen je u petak , čim je stavljena tačka na višegodišnju potragu za jednim od najozloglašenijih kriminalaca u istoriji te države. On je uhapšen u svojoj vili, 80 kilometara od Huaresa.

Kako ga meksička štampa opisuje, Agvajo zvani “Likvidator” spada u najsurovijeg šefa kartela u istoriji, koji je umiješan u neke od “najkrvavijih ubistava koje je ta država vidjela”.

 

O Likvidatoru kruže brojne urbane legende, poput one da je svoje neistomišljenike vezivao za stolicu i raznosio ih dinamitom.

 

Zahvaljujući svojoj reputaciji, našao se i na listi od 10 najtraženijih narko šefova američke DEA.

Njegov “ubilački CV” je izuzetno bogat. Agvaju se pripisuju ubistvo glavnog državnog svjedoka na suđenju protiv mreže narko kartela 2009. godine, zatim ubistvo dva federalna agenta u automobilu-bombi 2010, kao i masakr 15 ljudi u jednom noćnom klubu u Huaresu 2012. I to su samo oni zločini za koje se tereti.

 

Hesus Agvajo i njegov kartel preuzeli su kontrolu nad Huaresom, gradu od 1,5 miliona stanovnika koji se nalazi blizu granice sa SAD još 2012. godine.

 

Samo te godine, kada su preuzimali prevlast, u Huaresu se dogodilo 1.600 ubistava, pet dnevno. Ovaj grad je od tada, tri godine zaredom vlasnik titule “najopasnijeg mjesta na svijetu”.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget