U Stampedu u Keniji jedan poginuli i 141 povrijeđeno

0

Najrobi – U stampedu koji je nastao u studentskom domu Univerziteta u Nairobiju poginuo je jedan kenijski student, a povrijeđeno ih je 141, saopštile su lokalne vlasti.

Do stampeda je došlo kad su studenti pogrešno pretpostavili da su eksplozije koje su čuli posljedica terorističkog napada, a zapravo se radilo o eksploziji električnog transformatora, prenose mediji.

Studenti su pomislili da je u toku napad džihadista Islamske države, poput onog koji su 2. aprila izveli teroristi somalijske grupe al-Šabab na fakultetu Garisa u Keniji, kada je ubijeno 148 ljudi, uglavnom studenata.

“Bilo je oko pet sati izjutra kad je eksplodirao transformator i izazvao četiri ili pet manjih eksplozija, usljed čega su studenti pomislili da je u toku napad”, izjavio je zamjenik dekana Univerziteta u Nairobiju Piter Mbiti.

“Mnogi od njih su izjurili iz svojih soba, misleći da se radi o napadu al-Šababa”, rekao je Mbiti, dodajući da su mnogi od povrijeđenih studenata zadobili povrede iskačući sa prozora viših spratova studentskog doma.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget