U Splitu raj za ,,čokoholičare”: Predstavljena čokolada površine 100 metara kvadratnih

0

Na splitskom Peristilu u subotu je izložena i izmjerena čokolada površine od 101,5 metara kvadratnih, koju proizvođač i turistička zajednica kandidiraju za Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji tamne čokolade.

Čokoladu su izmjerili splitski dogradonačelnik Goran Kovačević i direktorica Turističke zajednice Splita Aliana Vukušić, u prisutnosti vlasnika kompanije Nadalina Marinka Biškića, koja je čokoladu i proizvela.

Kako piše „Slobodna Dalmacija“, čokolada je proizvedena povodom 25. rođendana firme „Nadalina“, a sastoji od 902 kocke površine 30 puta 40 centeimetara, dok je debljine osam milimetara do jednog centimetra.

Uz zvuke pjesme “Ti si moja čokolada“, Splićani i turisti su se fotografisali sa čokoladom i, naravno, jeli pošto je desert već bio ugrožen zbog toplog vremena.

„Presretan sam, oduševljen, ponosan i lud. Protekla dva mjeseca niti jednu noć nisam dobro spavao razmišljajući hoće li sve proći kako treba. Hoće li kiša padati, hoće li sunce ranije granuti…“, rekao je vladnik „Nadaline“ Marinko Biškić.

Dodao je kako mu nije žao što je toliki trud nestao u kratkom roku jer „čokolada je veselje i za onog ko je pravi i za onog ko u njoj uživa“.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget