U Hrasnici Zmajevi započeli pripreme za utakmicu protiv Izraela, bez povrijeđenih Zukanovića i Cimirota

0

 

Prvog dana priprema Fudbalske reprezentacije BiH za meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj sa reprezentacijom Izraela,  selektor Mehmed Baždarević suočio se sa problemima, jer je ostao bez povrijeđenih igrača Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota.

Cimirot, koji je naknadno pozvan, danas se odazvao na okupljanje reprezentacije koje se odvija na Ilidži, ali je fudbaler Sarajeva nedugo zatim napustio hotel “Hercegovina”, nakon što je ljekarski tim ustanovio da zbog povrede ne može konkurisati za tim. Već ranije je poznato da zbog povrede u timu neće biti Ervina Zukanovića.

”Nažalost, otpala su nam dva igrača. Tokom dana očekujem da 21 fudbaler bude sa nama. Kasniće golman Ibrahim Šehić koji će nam se zbog klupskih obaveza priključiti naknadno. Imaćemo prvi trening. Moramo raditi ozbiljno i dobro. Moramo stvoriti atmosferu i sve uslove za dobar rad, kako bismo u konačnici u meču sa Izraelom došli do cilja”, rekao je selektor Baždarević.

Na Baždarevićevom spisku su se našli Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Avdija Vršajević, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin. Edin Cocalić, Senad Lulić, Tino Sven Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec i Milan Đurić.

Reprezentativci BiH će se za susret, koji može biti jedan od odlučujućih u borbi za plasman na naredno Evropsko prvenstvo, u Sarajevu pripremati do petka. Potom, u subotu i nedjelju imaće slobodne dane, a od ponedjeljka spremaće se u Trening kampu FS BiH u Zenici, gdje će im se priključiti Stojan Vranješ i Semir Štilić..

Utakmica šestog kola Grupe B kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se 12. juna na stadionu “Bilino Polje” u 20:45 sati.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget