Turski ambasador u posjeti Općini Ilidža

0

Općinu  Ilidža  posjetio  je u ponedjeljak, 16. marta ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay sa saradnicima,   gdje se sastao sa načelnikom  prof. dr. Senaidom Memićem i predsjedavajućim  Općinskog vijeća Muhamedom Omerovićem.

Ambasador Turske sa čelnim ljudima  općine  razgovarao je o dosadašnjim projektima i saradnji sa Općinom Ilidža, kazavši da je Ilidža  primjer uspješne općine.

Načelnik Općine Ilidža  je tursku delagaciju upoznao sa ekonomskom situacijom u općini, privrednim i turističkim potencijalima kao i o budućim razvojnim projektima  ove lokalne zajednice. Iskazan je obostrani interes za nastavak saradnje  za ulaganja u privredni sektor,   što bi za rezultat imalo pored razvoja općine i otvaranje novih radnih mjesta.

 „Drago mi je što su danas u posjeti naši prijatelji iz Turske.  S obzirom na to da se radi o novom ambasadoru, iskoristio sam priliku da ga podsjetim na neke veze Ilidže i Republike Turske. Podsjetio sam ga na ostavštine  iz perioda osmanskog doba, što govori o toleranciji, suživotu  i multikulturalnosti koju mi i danas slijedimo“  rekao je načenik Memić nakon   susreta sa ambasadorom Turske u BiH  Cihadom Erginayem.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget