TRAGIČNA SMRT pilulama za mršavljenje

0

Eloiz Ejmi Peri (21) je umrla zbog prevelikog broja pilula za mršavljenje koje je popila. Ova studentkinja je „izgorjela iznutra“ popivši čak šest pilula više nego što je preporučeno.

Devojka iz Šruzberija iz Velike Britanije umrla je kad se predozirala pilulama za mršavljenje koje je kupila na internetu. Pilule „2,4-Dinitrophilen“ izazvale su trovanje zbog koga je ona „izgorjela iznutra“.

 

Umjesto da popije dvije pilule tog dana, što je maksimalna doza, ona je popila čak osam pilula. U bolnici su uradili toksikološki test i shvatili su da ne mogu da joj pomognu.

 

Oko podneva je osjetila da joj nije dobro, a onda je prestala da diše i srce joj se stalo.

 

– Uzela je previše pilula za mršavljenje i posljedice su bile neizbježene. Nije bilo šanse da je spasu. Ali ona nije htjela da se ubije. Samo nije znala koliko su opasne te tablete. To nisu čudotvorne tablete za mršavljenje. To je otrov – kaže njena majka.

 

Policija je poslije ovog događaja još jednom upozorila ljude da je opasno kupovati pilule na internetu, jer supstance kupljene na neprovjerenim sajtovima mogu biti pogubne za zdravlje kupaca.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget