Tereni na Butmiru trebali bi biti spremni do ljeta

0

Nakon nekoliko mjeseci pregovora, danas je postignuta vansudska nagodba između SK Beta Club, odnosno Škole fudbala “Bubamara” i g. Predraga Pašića sa KJP PD “Butmir” d.o.o. i FK Sarajevo, čime su svi dosadašnji i budući sporovi i tužbe između navedenih strana riješeni.

Predrag Pašić od početka aprila 2015. godine pridružio se scouting službi FK Sarajevo, sa fokusom na rad sa mladim talentovanim igračima za Akademiju FK Sarajevo.

“Zaista sam jako sretan što je Fudbalski klub Sarajevo sa mnom, bivšim igračem tog kluba, igračem koji je dijete Sarajeva, izgladio sve nesporazume koji su bili vezani za Školu fudbala “Bubamara” i terene na Butmiru. Mnogo sam sretan zbog toga što smo našli zajedički dogovor i što je Fudbalski klub Sarajevo pružio mogućnost, kako meni, tako i Bubamari, da ovu priču završimo na jedan lijep način. Smatram da je uspostavljanje dogovora i rješavanje svih nedoumica za Klub, ali i za mene, velika stvar, jer ja sam rođen tu, na Koševu i sretan sam zbog toga.”, kazao je Predrag Pašić.

Planirano je da pripremni radovi na treningu kampu Fudbalskog kluba Sarajevo na Butmiru budu gotovi do kraja proljeća, dok bi tereni, dva sa prirodnom i jedan sa vještačkom travom, trebali biti spremni i u funkciji do kraja ljeta 2015. godine.

FK Sarajevo, SK BetaClub – Škola fudbala “Bubamara” i Predrag Pašić, te PD “Butmir” iskazuju veliku zahvalnost gosp. Vincentu Tanu koji je bio medijator u ovim pregovorima, i osoba je koja je najzaslužnija za postignuti dogovor.

(www.fcsarajevo.ba)

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget