Sud u New Yorku odobrio razvod preko Facebooka

0

 

Sud je odobrio jednoj Njujorčanki da svom “neuhvatljivom” mužu uruči papire za razvod putem poruke na Facebooku.

List The Daily News prenio je da će Victor Sena Blood-Dzraku papiri za razvod biti uručeni preko privatne poruke na Facebooku.

To će biti ponavljano jednom nedjeljno, tokom tri uzastopne sedmice ili dok muž Ellanore Baidoo ne bude potvrdio da je primio dokumenta.

Njen advokat rekao je da se par vjenčao 2009. u opštini. On je dodao da je njihov odnos počeo da se kvari kada je muž iznevjerio obećanje o tradicionalnoj ganskoj ceremoniji vjenčanja.

Kao posljedica toga, njih dvoje, oboje iz Gane, nikada nisu živjeli zajedno, “niti su konzumirali brak”, naveo je advokat  i dodao da ipak Blood-Dzraku ne želi razvod, prenijeli su američki mediji.

U odluci suda navodi se da je Blood-Dzraku bio u kontaktu sa svojom ženom samo putem telefona i Facebooka.

Baidoo je povremeno razgovarala sa Blood-Dzrakuom telefonom, i on joj je u više navrata rekao da nema fiksnu adresu, niti zaposlenje. Takođe je odbio da kaže gdje mu mogu biti dostavljeni papiri za razvod.

U sudskoj odluci se takođe navodi da pošta nema njegovu adresu, da ne postoji evidencija o plaćenom računu za njegov mobilni telefon, niti ga Sekretarijat za motorna vozila ima u evidenciji.

”Sve smo pokušali, a čak smo unajmili i privatnog detektiva, i ništa”,  rekao je Elanora-in advokat .

Prva Facebook poruka njenom mužu upućena je prošle sedmice, i do sada on nije odgovorio, dodao je advokat.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget