Stanje na putevima u BiH

0

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez dužih zastoja. Izuzetak su dionice na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Izdvajaju se  putni pravac M-5 Turbe – Donji Vakuf  gdje zbog radova na deminiranju terena od 08.00 do 15.00 sati,  dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, a posebno se izdvajaju putni pravci: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka i Brod na Drini-GP Hum.

Na autoputu A1 saobraća se bez vanrednih ograničenja po mjestimično vlažnom  kolovozu. Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Jajce Banja Luka ( lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od jedan km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI:

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj.  Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.
R-419 Mihalji-Blidinje- zbog sniježnih nanosa, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase.
R-442a Hadžići-Igman (Brezovača)-zbog klizišta, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Komatin, Kromolj i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87).

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget