Stanje na putevima: Oprez

0

Pretežno mokar kolovoz i umjerena frekvencija vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Na putnim pravcima Posušje-Grude i Bugojno-Novi Travnik, vozače upozoravamo na povremene jake udare vjetra.  Zbog loših vremenskih uslova  učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica, Mostar-Nevesinje, Jajce-Banja Luka i Tuzla-Bijeljina. Molimo za maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
……………………………..
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !
……………………………..

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:


MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

REGIONALNI PUTEVI
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže do kraja mjeseca od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kalemova (od broja 10-12 do raskrsnice sa ulicom Avde Jabučice). U ulicama Avde Jabučice i Goruša (na dijelu od raskrsnice Avde Jabučice i Kalemove do službenog ulaza u Državnu bolnicu u ulici Goruša) od 00 do 24 sata uspostavlja se jednosmjerni saobraćaj za smijer kretanja gledano iz pravca ulice Avde Jabučice prema ulici Kranjčevićeva. Istovremeno se u ulici Goruša na dijelu od službenog ulaza u Državnu bolnicu do raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva uspostavlja dvosmjerni saobraćaj i to samo za vozila hitnih službi, vozila Državne bolnice i pravnih i fizičkih lica sa sjedištem u ovoj ulici.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.
– Zbog izvođenja neophodnih radova  jednom trakom saobraća se u ulici Dajanli Imbrahimbega, kod br.10 (08-16 sati).

MOSTAR

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).  Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget