Stanje na putevima

0
Prema informacijama kojim raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.  Frekvencija vozila je pojačana posebno u blizini većih gradskih centara.

Zbog izvođenja radova potpuno je obustavljen saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do 7,5 tona koristit će petlju Radakovo, dok će teretna vozila preko 7,5 tona koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koristiti petlju Lašva.

Na magistralnom putu M-5.1 Busovača-Kiseljak zbog deminiranja terena  na lokaciji Polje danas do 15 sati saobraćaj će se  povremeno obustavljati u trajanju do pola sata.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.
………………………………
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !
……………………………..

Do kraja ovog mjeseca BIHAMK realizuje  tradicionalnu saobraćajno-preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom “Zima 2015”. Osnovni cilj akcije je omogućiti svim motorizovanim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima i  pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog saobraćaja. Akciju realizujemo na 37 lokacija, u Auto-moto klubovima i servisima-organizacionim jedinicama SPI-a, kao i na pumpama PETROL-a. Detaljnije informacije o terminima i lokacijama realizacije akcije vozači mogu dobiti putem našeg telefona 1282.
Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget