Sretno Zmajevi, obradujte nas večeras!

0

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine proteklih nekoliko godina toliko puta nas je obradovala. Perfektno su Zmajevi odradili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Izborili su megdan sa Argentinom na slavnoj Maracani i učinili ponosnim svakog navijača kojem je žuto-plava boja u srcu. A onda smo doživjeli veliko razočarenje u utakmici sa Nigerijom.

Poraz od afričkog tima vratio nas je kući. Vratio nas je miljama unazad, a obrazi od šamara u Cuiabi još bride. Kola su krenula nizbrdo, niko ih nije mogao zaustaviti, a sve se reflektovalo i na start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dva boda iz utakmica sa Kiprom, Belgijom, Velsom i Izarelom doveli su nas u situacija da do kraja kvalifikacija nemamo pravo na kiks. Matematika kaže da ni sa šest pobjeda do kraja nismo sigurni putnici na EURO u Francusku. Mada, u pojedinim jednačinama i sa 15 bodova od mogućih 18 možemo uhvatiti baraž, pa čak i drugo mjesto koje direktno vodi u Francusku.

Prva prepreka na tom putu bit će Andora. Prije dvije godine u glavama svih nas vrtilo bi se pitanje s koliko razlike ćemo dobiti slabašnog rivala. Danas se jednim djelićem mozga pitamo – šta će biti ako večeras kiksamo i ne ostvarimo trijumf?

Blijedim igrama u četiri dosadašnja meča Zmajevi nas nisu uvjerili da u meču protiv amatera razmišljamo o popravljanju gol-razlike. I oni su svjesni da su napravili previše grešaka, da više nemaju pravo na kiks i zato najavljuju bespoštednu borbu za prvu pobjedu u tekućim kvalifikacijama. Pobjedu koja bi i njima vratila sampouzdanje i potvrdila da preko noći nisu zaboravili šutati loptu.

U proboj ka vrhu tabele u našoj grupi krenut će s novim kormilarom – Mehmedom Mešom Baždarevićem. Legenda Željezničara ništa nije prepustila slučaju. Sa svojim saradnicima, Meša je studiozno izanalizirao svaki detalj. Snimio je svaku eventualnu zamku u koju možemo upasti i uvjerio nas da ništa nije izgubljeno. Nema razloga da mu ne vjerujemo…

Džeko, Spahić, Pjanić, Begović, Ibišević… zaslužuju još jednu šansu, koju će, uvjereni smo iskoristiti i kolo sreće opet okrenuti na onaj dio koji vodi prema Francuskoj. A, onda ćemo svi zajedno slaviti.

ASK Radio želi sreću našoj reprezentaciji i nadamo se tri boda…

Prenos utakmice Bosna i Hercegovina – Andora možete gledati  OVDE

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget