Sparsi osvojili 6-toaprilski turnir u juniorskoj kategoriji

0

Finalni susret 6-toaprilskog košarkaškog turnira u juniorskoj kategoriji odigrali su OKK Spars i KK Budućnost iz Podgorice. Uspješnija je bila ekipa Sparsa, koja je slavila rezultatom 88-70.

Prva četvrtina donijela je sjajnu igru Sparsa i Budućnost im nikako nije mogla parirati. Edin Atić i naročito Fahrudin Manjgafić su bili nezaustavljivi. Atić je u ovom dijelu igre ubacio 10 poena, dok je Manjgafić ubacio 11. S druge strane, praktično je jedini igrao Bakić, koji je ubacio 13 poena. Prva četvrtina je tako okončana rezultatom 31-15.

Igra Sparsa značajno je pala u drugoj četvrtini, a Budućnost je to iskoristila da smanji svoj zaostatak i potpuno se vrati u utakmicu. Drobnjak i Glomazić su u ovom dijelu igre ubacili u brzinu više i donijeli svojoj ekipi puno više opcija u igri, a Sparsi to nisu kvalitetno ispratili. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sparsa od 48-43.

Treća četvrtina bila je prilično uzbudljiva i izjednačena, a Sparsi su predvođeni Emirom Ahmedićem u ovom dijelu igre ponovo vratili kontrolu nad utakmicom. Ovaj dio igre je okončan rezultatom 69-62, pa je Budućnost imala pred sobom prilično težak zadatak da okrene utakmicu u posljednjih deset minuta.

Sjajnim otvorenjem posljednje četvrtine, tokom kojeg su napravili seriju 13-0, Sparsi su praktično riješili pitanje pobjednika, a 5 minuta do kraja meča imali su prednost od 22 poena. Rezultat je bio 86-64. Sarajevska ekipa je mirno privela utakmicu kraju i slavila je sigurnu pobjedu rezultatom 88-70.

Najefikasniji u redovima Sparsa danas su bili  Fahrudin Manjgafić, Emir Ahmedić, Edin Atić, Alija Pirić te Atif Durak. Manjgafić je meč okončao sa 22 poena, 11 skokova i 5 asistencija, a Ahmedić je također ubacio 22 poena, čemu je dodao6 skokova. Atić je ubacio 13 poena, uz 10skokova i 6 asistencija. Pirić je ubacio 12 poena, a tome je dodao 2 skoka. Durak je također ubacio 12 poena, uz jedan skok.

U redovima Budućnosti, najbolji su bili Bakić i Glomazić. Bakić je ubacio 29 poena uz po skok i asistenciju i vukao je svoju momčad naprijed tokom cijele utakmice. Glomazić je ubacio 16 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget