Schumacherov sin najavio blistavu karijeru!

0

Sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, 16-godišnji Mick opravdao je slavno očevo prezime i debitovao kao deveti u Formuli 4, osvojivši trofej najboljeg početnika.

Schumacherov sin je u prvoj trci sezone u Formuli 4 u Oscherslebenu startao sa 19. pozicije, a uspjeh je proslavio samo prskanjem šampanjca, budući da je suviše mlad da bi pio.

Schumacher junior završio je trku sa zaostatkom od 10,065 sekundi za pobjednikom, 18-godisnjim Marvinom Dienstom.

“Sretan sam što sam došao na cilj kao deveti, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da bih mogao da budem najbolji početnik”, rekao je chumacherov sin na startu sezone koja traje do oktobra.

Schumacher junior je poslije uspješne karijere u kartingu potpisao za holandski Van Ammersfoort Racing tim koji učestvuje u Formuili 4.

Mick će priliku da opet impresionira imati na naredne tri trke, na Red Bull ringu, stazi Spa u Belgiji i na čuvenom Hockenhaimu.

Njegov otac Michael, sedmostruki šampion Formule 1, i dalje se nalazi u teškom, ali stabilnom stanju od teške povrede glave koju je zadobio krajem 2013. godine tokom skijanja u francuskim Alpima, a Micka je tokom trke u Oscherslebenu podržavao djed Rolf.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget