Rustični stil uređenja terasa i balkona

0

Terasa i balkon su mjesta na kojima savremeni čovjek često provodi mnogo vremena. Da bi stvorili osjećaj topline i udobnosti, čak i na najmanjoj terasi ili balkonu, uredite ih u rustičnom stilu, ili samo skladno unesite poneki akcenat u ovom stilu. Rustični stil uređenja, na neki način vraća iskonskom načinu života.

Za uređenje terasa i balkona u rustičnom stilu osnovni materijal je drvo. Grubo obrađeno drvo se koristi često za ograde, nameštaj, police. Ovo drvo može da se ofarba zaštitnom farbom u tamnijoj boji. Nameštaj od drveta ili pruća ima prirodni izgled i jasne linije. Komad starog nameštaja, kao što je na primjer stočić za kafu ili stolica unijeće toplinu i šarm starih vremena.

Zemljani tonovi su čest izbor kod uređenja terase ili balkona u rustičnom stilu. Možete da koristite i bijelu boju koja se dobro slaže sa prirodnom bojom drveta i pruća. Ukrasi u nijansama crvene i narandžaste boje, kao i pastelna zelena boja su dobar izbor, jer stvaraju mirnu i skladnu atmosferu.

Dekorativni detalji unijeće bezvremeni dodir prošlosti na prostor terase ili balkona. Stari fenjer, kanta, korpa ili saksija sa cvijećem su zanimljivi akcenti u rustičnom stilu uređenja.

Sve tkanine koje se koriste u uređenju terasa i balkona u rustičnom stilu treba da budu od prirodnih materijala, nešto grubljeg tkanja, ali mekane na dodir, kao što su lan, vuna, pamuk. Stolnjaci i jastuci sa dezenima, karakterističnim za rustični stil, kao što su cvijetni ili tartan, odišu mekoćom i toplinom starih vremena, a heklani detalji interesantnih oblika uvek mogu da dodaju notu starine.

Pletena korpa se svojom bogatom teksturom odlično uklapa u rustični stil uređenja. U stare korpe možete da posadite, suncokrete ili hortenzije, koje će unijeti boju u svaki prostor, a ako posadite lavandu ili bosiljak terasa ili balkon dobija i lep miris.

Unesite klasični, rustični šarm sa tradicionalnim saksijama od prirodnih materijala. Terakota saksije su uvek dobar izbor, jer mogu da budu u različitim veličinama i oblicima, a vremenom dobijaju starinsku patinu.

Stara kanta za vodu može da postane zanimljiv mirisni detalj, ako u nju stavite buket svježeg cvijeća. U limene, galvanizovane kante možete da posadite cvijeće, ako probušite rupe na dnu kako bi omogućili dobru drenažu.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget