Rukometni Zmajevi protiv Bjelorusije u Bugojnu?

0

Nakon što je Tuzla otkazala domaćinstvo rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine za susret sa Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj, kandidaturu za organizaciju ove utakmice ponudit će Bugojno, saznajemo u Sportskom savezu tog grada.

- Imamo sve što je potrebno za organizaciju jednog ovako važnog međunarodnog susreta. Imamo dvoranu sa više od 4.000 mjesta, grad smo sa dugom rukometnom tradicijom, tu su i rukometni radnici, a ne bi izostala ni podrška načelnika Općine – kaže predsjednik Sportskog saveza općine Bugojno Nedžad Šečić.

Navodi da Bugojno zaslužuje organizaciju jednog ovakvog susreta, tim prije što ovaj grad nikada nije ugostio seniorsku rukometnu reprezentaciju naše zemlje u zvaničnim međunarodnim utakmicama.

Važno je napomenuti da se dvije godine s uspjehom u bugojanskoj dvorani odigrava međunarodni rukometni turnir pod nazivom „Rukomet je moja budućnost“.

Ove godine turnir će trajati četiri dana i okupit će osam reprezentacija. Počinje 2. aprila, a pokrovitelj je Rukometna Federacija Katara. Učestvuju reprezentacije do 19 godina: Poljska, Slovačka, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Katar.

U protekle dvije godine rukometni radnici iz Bugojna uspješno su organizovali ovaj turnir i to je bez sumnje najbolja potvrda i ulaznica da Bugojno i cijela gornjevrbaska regija budu domaćini seniorskoj selekciji naše zemlje – zaključuje Šečić.

(Avaz)

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget