RTV taksa plaćat će se putem računa za struju

0

ČelniciRadio-televizije Federacije BiH i Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine danas su u Sarajevu potpisali Memorandum o poslovnom razumijevanju, koji predstavlja prvi od najvažnijih koraka za prelazak na novi model naplate RTV takse putem domaćih elektroprivrednih poduzeća.

U cilju realizacije naplate RTV takse putem računa za električnu energiju, na nivou BiH, strane su se usaglasile da će kod nadležnih organa i institucija inicirati donošenje odgovarajućih pravnih propisa i akata za što hitniju realizaciju odredbi ovoga Memoranduma.

„Uspostavom ovog novog sistema naplate RTV takse, Javni servisi BiH bi za kratko vrijeme postali spremni u potpunosti odgovoriti svim tehničko-tehnološkim i programskim zahtjevima svih stanovnika BiH, čime bi također Javni sistem emitiranja u BiH prvi put otkada postoji bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i neovisnim izvorom financiranja kao što je to slučaj u svim uređenim evropskim i uopće demokratskim zemljama razvijenog svijeta.

Spremnošću da se uključi u ovaj model naplate, JP Elektroprivreda BiH d.d. pokazala je izuzetno visok nivo društvene odgovornosti te stvorila preduvjet da s osnaženim Javnim servisima BiH i domaća poduzeća, među kojima je i Elektroprivreda BiH, dobiju snažnog partnera u svojim budućim poslovnim aktivnostima“, saopćeno je iz Pres-službe RTV Federacije BiH.

RTV Federacije BiH, RTRS te BHRT će u narednom periodu pravovremeno informirati građane o prelasku na fakturiranja RTV takse putem računa za utrošenu električnu energiju.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget