Roditeljima oduzeli dijete zbog pušenja

0

Dvogodišnji dječak je odlukom suda oduzet od roditelja, a sudija je rekao da dijete treba da bude usvojeno, nakon što je socijalna radnica otkrila da je mališan živio u “najzadimljenijoj kući koju je ikad vidio”, preneo je Skaj njuz.

Socijalna radnica Džuli Alen izjavila je da tako zadimljenu kuću nije vidjela u svojoj 10-godišnjoj karijeri. Alen je rekla da su dijete i njegov otac bili okruženi “vidljivim oblakom dima” kad je ona došla u posjetu, te da nije mogla normalno da diše.

Dječak je, kako je ispričala, tokom posjete spavao na sofi i nije bio u dobrom stanju već neko vrijeme. Alen je odmah roditeljima iznela svoju zabrinutost zbog uticaja tolike količine dima na dijete, koje je već imalo problema sa disanjem.

Dječak je prije nekoliko mjeseci dobio inhalator zbog otežanog disanja. Medicinska sestra iz jaslica Ema Grin izjavila je da je tokom posjete zatekla “pun pod praznih paklica cigareta i drugog smeća, prenio je Indipendent. Drugi socijalni radnik je istakao da dječakova odjeća i igračke “smrde na cigarete”.

Sudija Luis Pemberton odlučila je nakon saslušanja na porodičnom sudu u gradu Hal, i nakon svega što je utvrđeno, da se dijete da na usvajanje. Sudija nije željela da otkrije identitet roditelja, ali je objavila imena socijalnih radnika koji su radili s tom porodicom.

Kad se poteglo pitanje dima koje okružuje dijete u prostoru, roditelji, kako je navela sudija, nisu bili u stanju da priznaju, cijene zabrinutost ili usvoje drugo ponašanje. Sudija je odlučila da je rizik po zdravlje djeteta previše visok. Ona je rekla da se plaši da je djetetu nanijeta šteta i da su njegovi roditelji pali ispod granice “dovoljno dobrog”.

Drugi razlozi koji su izazvali zabrinutost socijalnih službi uključili su mentalni problem dječakovog oca i “prljavština, smrad i nehigijena” u kući. Sudija je takođe istakla da je dječakov otac testiran na kokain i da je rezultat bio pozitivan.

I otac i majka namjeravaju da se žale na odluku. Sudija je dodala da joj je bilo teško da prihvati majčine tvrdnje da niko od njih ne puši u kući i da je “perfekcionista” što se tiče čistoće. Otac je prihvatio navode da je u kući bilo “gustog dima”.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget