Range Rover predstavio novi model-SV Autobiography

0
Jaguar Land Rover otkrio je svoju novu perjanicu super luskuznih terenaca čiji se debi očekuje ove sedmice, Range Rover SVAutobiography, čija će cijena biti čak 203.000 eura! U samom JLR-u ovog terenca nazivaju najluksuznijim Range Roverom kojeg su ikada proizveli.
Kako se vidi iz samoga naziva, dosadašnji Range Rover Autobiography, otišao će na ‘doradu’ kod JLR-ove podružnice, SVO (Special Vehicle Operations), koja još dodatno ‘nabrijava’ postojeće modele ovog proizvođača, te će tako u imenu sadržavati i oznaku “SV”. Za usporedbu, ono što je za Mercedes AMG, za Jaguar Land Rover to je SVO.
Novi SVAutobiography moći će se uzeti i u izvedenici sa produljenim međuosovinskim razmakom, koji će osloboditi dodatnih 186 mm prostora za noge putnika.
Nadalje, karoserija će biti dvobojna; gornji dio biti će crne boje, dok će za se donji dio moći izabrati jedna od devet drugih boja. S prednje strane, novi SVAutobiography doći će sa osvježenim “Range Rover” natpisom na poklopcu motora, te novom, unikatnom prednjom rešetkom presvučenu kromom.
Iako se po eksterijeru neće pretjerano razlikovati od dosadašnjeg Autobiographyja, interijer novog SVAutobiographyja je ono što blista. Aluminijski   prednjem dijelu kabine, kožna sjedala, furnirano lakirano drvo, LCD zasloni za putnike, čak i stolovi na izvlačenje na stražnjim sjedalima, te mali hladnjak za boce, neki su od novih elemenata koji će debitirati na SVAutobiographyju.
U samom prtljažniku također nailazimo na inovativnost: sam pod prtljažnika napravljen je također od furniranog drva, a ispod njega mogu se izvući još dvije ručno napravljene kožne sjedalice – ovo je JLR nazvao “Event Seating”.
Od motora, moći će se uzeti 5.0-litrena V8-ica od 550 KS, koji se pojavljuje na Range Roveru Sport SVR, te motore koji se nalaze na SDV8 i SDV6 Hybridu. Najjače V8-ice doći će 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem, te sa četverostrukim ispušnim cijevima.
Jaguar Land Rover ovim je automobilom letvicu u segmentu super luksuznih terenaca podigao poprilično visoko za svoje glavne konkurente, Porsche Cayennea, te Mercedesovu G-klasi.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget