Putinova pristalica – lijepa Magdalena

0

Magdalena Ogorek, kandidatkinja ljevice za buduću šeficu poljske države na predsjedničkim izborima 10. maja, poručila je političarima da ne plaše više Poljake ratom sa Rusijom i da ne vade sablju na državu koja može da odgovori nuklearnim oružjem.

“Iako nisam pristalica atmosfere ugroženosti, Rusija nije samo u šali izmjenila svoju vojnu doktrinu o preventivnoj upotrebi nuklearnog oružja. Ne vadimo stoga sablju na državu koja raspolaže nuklearnim oružjem. Smatram da treba da se potrudimo da ta država bude što stabilnija”, kazala je sinoć Ogorek u intervjuu poljskoj javnoj televiziji TVP.

Ogurek, kojoj veliku pažnju kao autsajderu na izborima, a zbog mladosti i lepote i nadimka “barbika” posvećuju mediji, ne samo u Poljskoj, apelovala je na političare, prije svega opozicione konzervativne desnice, da prestanu da plaše Poljake ratom sa Rusijom.

“Ta tema nije na dnevnom redu. SAD i Rusija su skoncentrisane na oblast Pacifika”, kazala je Ogurek, a potvrdu za tu svoju tezu našla je u tome da nedavno američki predsednik Barak Obama nije našao vremena da primi generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga iako je bio u Vašingtonu.

 

“To nam pokazuje koliko je sa stanovišta SAD uopšte važna ukrajinska kriza”, kazala je Ogurek.

Magdalena Ogorek kao kandidat opozicionog Saveza demokratske ljevice koji treba da povrati partiji glasove mladih rado komentariše zategnute odnose Poljske sa Rusijom, uglavnom preko društvenih mreža.

 

Klasične medije i novinare i njihova pitanja izbegava od početka, a sinoćno gostovanje na TVP bio joj je prvi intervju nakon dva mjeseca.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget