Pronađena druga crna kutija iz Germanwingsovog aviona

0

Istraživači u Alpama pronašli su drugu crnu kutiju iz Germanwingsovog Airbusa A320 kojeg je srušio kopilot Andreas Lubitz.

U prvoj crnoj kutiji su, podsjećamo, istražitelji pronašli snimku koja je dokazala da je Lubitz namjerno srušio avion. Druga crna kutija bilježi tehničke podatke o avionu za vrijeme čitavog leta.

Pronalazak druge crne kutije označava veliki preokret u istrazi ove avionske nesreće, jer je prije samo tri dana predstavnik Lufthanse, matične tvrtke njemačkog Germanwingsa, izjavio kako ne vjeruje da će se druga crna kutija ikada pronaći.

Airbusovi avioni u  sebi sadrže dvije crne kutije – jednu koja sadrži snimke sve komunikacije u pilotskoj kabini i razgovora s kontrolom leta, te drugu koja sadrži sve tehničke podatke leta zrakoplova – brzinu, visinu, položaj krilca i zračnih kočnica, te druge informacije o radu aviona. Istraživači su brzo pronašli prvu crnu kutiju, te je dosadašnji scenarij pada aviona prvenstveno zasnovan na snimkama razgovora iz kokpita, na kojima se može čuti pilota kako udara u oklopljena vrata kabine i preklinje Lubitza da ga pusti. Pronalazak druge crne kutije značit će konačnu potvrdu ili pobijanje aktualnog scenarija.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget