Poznati BiH hip-hop umjetnik Frenkie nastupa sa Sarajevskom filharmonijom

0

U četvrtak 26. Marta u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, Adnan Hamidović Frenkie će imati gostujući nastup na kojem će prvi put doći do saradnje između jednog hip hop izvođača i Sarajevske filharmonije.

Koncert nosi ime “Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa”, a gosti su Gianluca Marcino – dirigent i Mario Stefano Pietrodarchi, koji svira bandoneon. Filharmonija će za ovu priliku u klasičnom stilu svirati podlogu za jednu od Frenkijevih pjesama, a saradnja je dio projekta koji će biti detaljnije najavljen kasnije u toku 2015.

Frenkie je tokom svoje karijere imao dodir sa pozorištem i filmom, a sada prvi put dolazi do saradnje sa klasičnom muzikom.

Njegovom muzikom inspirisani su dokumentarni filmovi “Pismo” i “Granica”, a radio je muziku i za predstavu “Mortal Kombajn” Dine Mustafića.

Njegova pjesma “Soundtrack” našla se na holivudskom blokbasteru “The Incredible Hulk”, a saradnja sa Damirom Imamovićem izrodila je pjesmu “Tebi” koja je jedna od rijetkih pjesama u kojima su kombinovani hip hop i sevdah.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget