Poznat novi trener Real Madrida?!

0

 

Ne znam hoću li sljedeće sezone biti ovdje – odgovorio ja Ancelotti novinarima nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka, i time signalizirao početak lavine nagađanja koja će idućih sedmica zapljuskivati španske medije.

Prvi potencijalni nasljednik isplivao je sâm od sebe. Zinedine Zidane je već obavio razgovor s predsjednikom Pérezom, sudeći prema informacijama iz medija. Legendarni je Francuz prošle sezone bio Ancelottijev pomoćnik, a ove je pekao zanat u Real Madrid Castilli, koji se takmiči u Segundi División B.

Zidane je u Castilli službeno bio asistent, a neslužbeno prvi trener iako nije imao licencu, zbog čega ga je Druga španska liga u oktobru kaznila s tri mjeseca zabrane rada. Bivši se igrač kraljevskog kluba već tri godine spominje kao budući trener, no čekalo se da sazrije i da mu se otvori prava prilika.

Ancelottijev odlazak mogao bi biti Zidaneov veliki trenutak. Mundo Deportivo sugeriše da bi mu u slučaju imenovanja pomoćnik trebao biti još jedan bivši Realov igrač Fernando Hierro, koji je tu funkciju vršio i dosad, a možda čak i Raúl, ukoliko Pérez postigne dogovor s njegovim klubom New York Cosmosima.

Zizou, međutim, nije jedini kandidat. Španjolski listovi barataju s još četiri imena. Među njima je, naravno, Jürgen Klopp, uskoro bivši trener Borussije, kao i još tri stručnjaka koji su trenutno zauzeti: Rafael Benítez (Napoli), Roberto Mancini (Inter) te André Villas-Boas (Zenit).

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget