Porsche Boxter Spyder-Model za sladokusce

0

U poređenju sa standardnim Boxsterom, Spyder karakterišu agresivniji izgled, manja masa i snažniji motor.
Predstojeći salon automobila u Njujorku biće domaćin nekoliko zanimljivih svjetskih premijera, među kojima je i Boxster Spyder.

Za ovaj model u kompaniji “Porsche” kažu da je namijenjen prije svega kupcima koji uživaju u sportskoj vožnji.

Prednji dio automobila, sa velikim otvorima za vazduh, preuzet je od moćnog Caymana GT4, dok je poklopac motora iza zaštitnih rol-bar elemenata dobio karakteristične talasaste nabore, a spojler, koji se nalazi između stop svjetala, dodatno je naglašen.

“Porsche” je potpuno promijenio konstrukciju i mehanizam pokretnog platnenog krova, kako bi smanjio ukupnu masu vozila.

Krov je lakši nego na klasičnom Boxsteru, a podizanje/spuštanje nije potpuno automatizovano; konstrukcija se oslobađa iz kućišta električnom komandom, ali se čitav postupak mora dovršiti manuelno.

Boxster Spyder ima nova sportska sjedišta i novi volan, a pošto je osnovni cilj bio da se masa automobila što više smanji, kako bi se poboljšale performanse, vozilo se standardno isporučuje bez klima uređaja i audio/multimedijalnog sistema.

Za one koji ipak ne žele da se odreknu komfora u kabini, proizvođač će na zahtjev kupca besplatno ugraditi “muziku” i “klimu”.

Da bi sve navedene uštede u masi imale smisla, “Porsche” je automobil opremio snažnim 3.8-litarskim čestocilindarskim motorom koji proizvodi 375 KS (276 kW).

Snaga se na točkove prenosi isključivo putem šestobrzinskog manuelnog mjenjača, za ubrzanje do “stotke” potrebno je 4,5 sekunde, a maksimalna brzina je 290 km/h.

Sportske karakteristike upotpunjuju unapređeni upravljački sistem, snažne kočnice preuzete iz modela 911 i sportsko oslanjanje koje je spušteno za 20 mm.

Kada se u julu nađe u prodajnim salonima, kupci će za Boxster Spyder morati da izdvoje 79.945 eura, koliko iznosi početna cijena ovog automobila u Njemačko

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget