Pogrebnik progovorio o šokantnim stvarima

0

Holivduska diva preminula je 1962. godine, a organizator pogreba sada je odlučio o svemu progovoriti.

Organizator pogreba koji je pomogao pripremiti tijelo Merlin Monro za pokop otkrio je jezive detalje o stanju njenog tijela nakon što je pronađena mrtva.

Alan Abot i Ron Hast vodili su jednu od najpoznatijih pogrebnih agencija 1960-ih godina, njihove usluge su koristila su mnoga slavna imena, a sada je Abot napisao knjigu o svom radu i u njoj iznio detalje o zvijezdama koje je pripremao za posljednji počinak.

U knjizi se prisjeća kako ga je 5. avgusta 1962. godine policija pozvala da dođe u kuću slavne glumice, a Abot tvrdi da je njeno tijelo bilo puno ljubičastih mrlja. ‘Bilo je teško vjerovati da je to slavna ljepotica Merlin Monro. Izgledala je kao prosječna postarija žena koja se nije baš previše brinula o svom tijelu. Očito je da su okolnosti u kojima je preminula uvelike pogoršale njezin izgled. Kad neko umre, gravitacija dovede do toga da se krv taloži na najnižoj tački tijela. U njenom slučaju, s obzirom da je umrla licem prema dolje, ljubičaste mrlje od krvi ostale su joj na licu, a vrat joj je jako natekao’ – prisjeća se pogrebnik.

Dodao je i kako je bilo vidljivo da kosu neko vrijeme nije izbjeljivala jer se nazirao smeđi izrast. ‘Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile jako ispucane. Manikura i pedikura bile su također zapostavljene’ – dodaje.

Abot je također rekao da su među njenim stvarima pronašli i lažne grudi, ali nisu ih koristili kod pripreme pokojnice već su njen grudnjak ispunili vatom.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget