Plavi,žuti,crveni i roze pištolji za žene

0

Firma za proizvodnju oružja u Giresunu, u turskoj regiji Marmara, na obali Crnog mora, počela se baviti i proizvodnjom pištolja za žene u različitih bojama. Pištolje proizvode u rozoj, crvenoj, plavoj i žutoj boji. Ova firma iz Turske pištolje i puške izvozi u 40 zemalja, među kojima se nalaze i Sjedinjene Američke Države (SAD) i Južna Amerika. Oružje je rađeno u različitim bojama kako bi privuklo pažnju žena, ali i kako bi se moglo uklopiti u različitim situacijama i sredinama.

Direktor firme  Yusuf Nesil kazao je za AA da se oružje prodaje u istim oblicima i bojama te je odlučio napraviti nešto unikatno i neubičajno. Na tržištu je oružje inače u crnoj boji, ali da u posljednje vrijeme postoji potreba i zahtjevi za oružjem u različitim bojama.

“Mi proizvodimo pištolje u rozoj, crvenoj, plavoj i žutoj boji. U okruženju kao što je pustinja ili šuma oružje treba kamuflirati”, kazao je Nesil i dodao da rade oružje u različitim bojama kako bi vojnicima i policiji bilo olakšano korištenje oružja u šumi i pustinji. Pojašnjava da je učestvovao na različitim sajmovima u mnogim zemljama te da oružje u bojama privlači veliku pažnju. “Posebno smo imali ozbiljne zahtjeve od žena na američkom tržištu”, poručuje Nesil.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget