PISMO ŽAKLINE KENEDI “Smučili su mi se oni koji stalno nose crno”

0

Pisma u kojima supruga jednog od najvoljenijih američkih predsjednika Žaklina Kenedi, kasnije Onazis, govori o dizajnu i svom ličnom modnom stilu, prodata su na aukciji za 28.400 dolara.

Kako prenosi AP, zajedno sa prepiskom, koju je Džeki O. održavala sa dizajnerima Ričardom Kitom Lengemom i Bilom Hamiltonom, tadašnjim glavnim stilistom Karoline Herere, prodate su i dvije crno-bijele fotografije bivše prve dame, snimljene u Palm Biču.
Žaklina Kenedi Onazis je razmenjivala pisma sa obojicom dizajnera, raspravljajući o odjeći i nameštaju koje je kupovala od sredine 1980-ih pa sve do svoje smrti 1994.
U njima ona daje detaljne instrukcije za krojeve pantalona i sakoa, uz zahtev da bude što više boja.

 

– Jednostavno volim ovaj komplet i nosiću ga svuda jer su mi se smučili oni koji stalno nose crno, kao u mediteranskim selima gde svi po dvadeset godina nose crninu – napisala je u jednom od licitiranih pisama.
Kreirajući vlastitu definiciju glamura, Žaklina Kenedi Onazis je zapamćena svojim prepoznatljivim modnim stilom koji podrazumijeva moderne komplete, ešarpe i velike naočare za sunce kao i smjele kombinacije boja. Njen stil nije postao samo simbol jedne epohe već je zadržao svježinu i aktuelnost do današnjih dana.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget