Pet razloga zašto je dobro piti rakiju

0
Konzumacija rakije može donijeti više zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne pretjeruje sa količinama.
Produžuje životni vijek.

Prevelike količine rakije i bilo kojeg drugog alkohola, definitivno će vam skratiti životni vijek, ali umjerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbi protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa.

Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje na nervni sistem, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umjerenim količinama.

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara.

Odlična stvar kod rakije je to što sprječava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, i pomaže vam da se smanji količina holesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade.

Vjerovatno niste znali da rakija može da posluži kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekat ćete postići ako ga pomešate s toplom vodom i limunom.

Ne goji.

Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih “prirodnih” sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija. Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget