Otvoren “Svijet čokolade” u Sarajevu

0

U poznatom sarajevskom naselju Čobanija u ulici Hamdije Kreševljakovića 25 jučer je otvorena slastičarnica „Svijet čokolade“. Sama lokacija slastičarne je u neposrednoj blizini  Residence Inn by Marriot, a novi preuređeni interijer je spoj savremenog i tradicionalnog dizajna i odličan je kako za slastičarnu tako i za mjesto gdje građani mogu doći i popiti kafu uz kolač.

Novu caffe slastičarnu otvorio je ambasador Republike Turske, gospodin Cihad Erginay, a otvorenje je svojim dolaskom uveličao i veliki broj posjetitelja.

‘’Vedad i ja dugo smo razmišljali da radimo sa čokoladama pošto svi vole čokolade, a i mi ih volimo i tako je i nastala ideja da se otvori caffe slastičarna. Bitno je spomenuti i da je moja supruga završila turski jezik i književnost, ali kako u BiH nema dovoljno posla u struci mi smo odlučili da preuzmemo stvar u svoje ruke iotvorimo ovu slastičarnu kako bi osigurali sebi osnovnu egzistenciju za život.” izjavio je g. Ahmet Nurduhan.

„Svijet čokolade“ je prva slastičarna ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini. Koncept poslovanja zasnovan je na razvoju vlastitih recepata uz primjesu kako tradicionalnih tako i globalno popularnih recepata. Obzirom da Selma Atas, jedna od suvlasnica slastičarne, već uspješno vodi web stranicu turski recepti od turske snahe, pitali smo našeg sugovornika da li je ovo samo nastavak jedne pozitivne priče.

„Ustvari mi nemamo neke planove da povežemo ova dva projekta. Svijet čokolade je zaseban projekat koji ima cilj da preraste u jednu pozitivnu priču.“- kaže naš sagovornik.

Da se ponuda ne zasniva samo na proizvodima od čokolade potvrdio nam je i g. Ahmed:

„Osim slatkiša i proizvoda od čokolade na ovoj adresi će se moći naći i topli napici, organski čajevi kao što su crni čaj sa bademom koji se servira sa mlijekom.“

Na pitanje da li planiraju u nekom narednom periodu uvesti neke nove inovacije naš sugovornik je odgovorio: „Mi bi voljeli da nastavimo sa razvijanjem ovog biznisa i da ovo bude prva slastičarna, a na nekoj drugoj lokaciji da otvorimo još slastičarni čime bi nastavili ovu pozitivnu priču.“

Pitali smo i zašto su se baš odlučili za lokaciju malo udaljeniju od Baščaršije: „Ja imam ljubav prema Baščaršiji, ali isto tako smo htjeli da budemo malo udaljeniji od Baščaršije. Htjeli smo da imamo miran prostor za ljude koji će se počastit kad dođu. Da im serviramo na miru. Nema puno gužve kao na Baščaršiji.“

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget