OTKRIVENA MRAČNA TAJNA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA: U Njemačkoj silovano više od milion žena!

0

Savezničke snage sa Zapada, silovale su veliki broj žena, ali i muškaraca i dece za vreme i nakon Drugog svetskog rata, tvrdi u svojoj knjizi nemačka istoričarka
Nemačka istoričarka Mirjam Gebhart u svojoj novoj knjizi “When The Soldiers Came” otkrila je tajnu koja je godinama bila duboko zakopana u istoriji. Ona tvrdi da su saveznički vojnici za vreme i nakon Drugog svetskog rata u Nemačkoj silovali više od milion žena!
– Tačnu brojku je nemoguće saznati, ali sa sigurnošću mogu da kažem da je silovano najmanje 860.000 žena, muškaraca, čak i mladih dečaka. To se događalo svuda – navodi Gebhartova.
Svet je do sada bio u zabludi da su masovna silovanja bila samo oružje Crvene Armije koji su ovom jezivom taktikom hteli da slome moral nemačkog naroda.
– Rusi nisu jedini krivci. I savezničke snage sa Zapada su imale veliku ulogu u ovom jezivom piru. Moje istraživanje je trajalo godinu i po dana. Htela sam da ispričam priču iz perspektive žrtava i rekonstruišem događaje na što blaži način – objasnila je istoričarka.

Ona tvrdi da su u to vreme Amerikanci smislili i slogan: “Trebalo nam je šest godina da sredimo nemačku vojsku i samo jedan dan i štangla čokolade da osvojimo nemačku ženu”.
– Da, ali nije baš da je svaka saradnja u spavaćoj sobi bila dobrovoljna. Na Zapadu se stvorio utisak da su se Nemice prodavale za čokoladu, najlonke, cigarete, alkohol. Ali istina je bila malo drugačija, one nisu bile prostitutke, već žrtve silovanja. U južnim delovima Nemačke su postojale i “slobodne noći”, tada su komandanti dopuštali vojnicima da 48 sati rade sa ženama šta god žele – objašnjava Gebhartova.
Inače, ona je tokom istraživanja za svoju knjigu razgovarala sa žrtvama, koje su silovali britanski i američki vojnici.

(Telegraf.rs)

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget