Ona je supruga katarskog emira,ima sedam doktorata i besprijekoran stil

0

Šejha Mozah bint Nasser, supruga katarskog emira i  jedna od njegove tri žene zaslužuje svaki minut pažnje svetskih medija

. Njena najvažnija titula su svakako njena deca, ima petoricu sinova i dijve kćerke.  Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je  devet godina nakon udaje.

Mozah znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je  u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku  i razvoj zajednice i  raznih programa za pomoć djeci.

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio ” Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Mozah pokrenula izgradnju niz obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena posjeduje sedam  počasnih doktorata.

Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima. Svjetsku jajvnost je privukla besprijekornim stilom, ali i stavom, koji je uvijek jasno iznosila držeći govore u vodećim političkim i društvenim instutucijama.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Khalifa Ala Thanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prijestolonasljednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

 

STIL KOJI PODSEĆA NA HOLIVUDSKI GLAMUR

 

O stilu prva dame Katara svoje su rekli i “Vog” koji je uvrstio u pet najbolje odjevenih žena sveta. “Veniti fer” ju je progasio najljepše obučenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je  druga Džeki Kenedi.

Mozah je jedna od retkih dama koja 365 dana u godini oblači komade visoke mode, “Šanel”, “Živanši”, “Dior” njene su omiljene modne kuće.

Njeno veličanstvo  kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada  dolara, a specijalno dizajnirana odeća za nju dostiže cenu i do 100. 000 dolara.

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo.

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget