Olujna bura paralisala Hrvatsku, zatvorene autoceste, mostovi, otkazani trajekti…

0

Zbog olujne bure za sav promet su zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, zatvorena je i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 8,40 sati.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona najviše dopuštene mase na pojedinim državnim cestama bit će na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Na autocesti A1 zbog radova od sjevernog portala tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (od 237. do 221. +500 km), vozi se dvosmjerno jednim kolnikom (u smjeru Splita) uz privremenu prometnu regulaciju.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog radova na čvoru Slavonski Brod istok, vozi se uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 40 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova u Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget