Održana press konferencija 12. Kid's Festivala

0

 

U sali Doma mladih danas je održana press konferencija KID'S Festivala na kojoj je predstavljen revidirani festivalski koncept te programski detalji dvanaestog izdanja najvećeg dešavanja za djecu i mlade u regiji.

”Nakon decenije odvijanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, KID'S Festival prerasta u međunarodnu festivalsku platformu sa potpuno novim konceptom. Tunis je do sada ugostio dva Kids Fest-a: u oktobru prošle godine u Kartagi, a 26. aprila ove godine na hiljade mališana uživalo je u programu KidsFesta u pitoresknom gradiću Sidi Bou Said, šireći poruke mira, solidarnosti i tolerancije. Za 28. juni ove godine predviđena je realizacija  KidsFest Sofia u kulisama filmskog studija NuBoyana, jednog od  najvećih filmskih studija u ovom dijelu Evrope istakla je Susanne Prahl, direktorica KID'S Festivala.

12. KID'S Festival održaće se od 12. do 16. juna u Sarajevu (Plato Skenderija & Dom Mladih) pod sloganom ”Budućnost kakvu želim”Zvanični početak obilježiće KID’S parada, koja je ove godine zakazana za petak 12. juna u 16:00 sati kod Sebilja, odakleće šarena povorka prodefilovati najužim gradskim centrom prema KSC Skenderija. Revidirani festivalski koncept podrazumijeva ”vraćanje javnog prostora najmlađima” pa će tako na Platou Skenderija svaki dan od 14:00 sati mališani uzeti besplatno učešće u bogatom programu koji obiluje zabavnim i edukativnim sadržajima. Internacionalni karakter 12. KID’S Festivala potvrdiće prisustvo velikog broja ambasada i diplomatskih misija akreditovanih u Bosni i Hercegovini koji će ovom prilikom predstaviti svoje zemlje, jezik i kulturu.

Mališani će svakog dana uživati u tri filmske projekcije (12:00h ,15:00h i 18:00h), a u sklopu ovogodišnjeg filmskog programa u rotacijskom modusu će biti prikazani filmovi: ”PČELICA MAJA”, ”7. PATULJAK”, ”SPUŽVA BOB SKOCKANI: SPUŽVA NA SUHOM” i ”DJEČIJA POSLA”.

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget