Obustavljen saobraćaj na putu Kupres – Šipovo

0

Zbog novih sniježnih padavina potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-415 Kupres Šipovo, dok je za  teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase, saobraćaj obustavljen  na magistralnom putu  M-15 Glamoč-Mlinište.

Otežano i usporeno saobraća se i na planinskom prevoju Karaula na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, gdje je na snazi obavezna upotreba lanaca za teretna motorna vozila.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na brojnim dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putevi: Bosanski Petrovac-Oštrelj, Bosanski Petrovac-Bihać, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Vlasenica-Han Pijesak, Tuzla-Bijeljina, Kotor Varoš-Teslić, Turbe-Banja Luka i Gacko-Tjenište.

Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica. Na pojedinim dionicama u višim predjelima dodatne probleme stvara i jak vjetar.

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na GP Bosanski Brod na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 1 sat, a na GP Bosanska Gradiška oko 20 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget