Novi film o Štrumpfovima stiže 2017.

0

Produkcijska kuća Sony Pictures najavila je da će novi animirani film “Štrumpfovi” biti u američkim kinima 2017. godine, prenose lokalni mediji u SAD.

“Ne želimo da snimimo treći nastavak filma, već novi film koji će istražiti porijeklo malih plavih stvorenja u avanturističkoj komediji”, izjavila je rediteljica Keli Asburi, poznata po filmu “Shrek 2”.

Prema njenim riječima, u novom filmu o Štrumpfovima svi likovi će biti vjerni originalnom crtanom filmu.

Film će u SAD izaći 31. marta 2017. godine.

Uprkos kritikama, dva prethodna animirana filma o Štrumpovima su postigla dobru zaradu. Prvi film je 2011. godine zaradio 570 miliona dolara, a drugi 350 miliona dolara 2013. godine.

Crtani film “Štrumpfovi” snimljen je prema istoimenom belgijskom stripu Pierrea Culliforda poznatog kao Pejo. Prvi, crno-bijeli crtani film emitovan je 1961. godine u Belgiji.

Kasnije su Štrumpfovi postali mala plava bića koja žive u šumi i bore se protiv čarobnjaka Gargamela. Ta popularna crtana serija bila je u produkciji “Hanna-Barbera”.

Snimljeno je 256 crtića u trajanju od po 30 minuta od 1981. do 1990. godine. “Štrumpfovi” su 1983. godine dobili nagradu Emmy u kategoriji crtanog filma.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget