Nova radna mjesta za ratne vojne invalide Ilidže

0

 

Ugovor o finansiranju/sufinansiranju programa i projekata kantonalnih i drugih boračkih udruženja potpisali su u srijedu, 22.aprila 2015. u prostorijama bazena RVI ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i predsjednik Udruženja “Ratnih vojnih invalida Općine Ilidža” Esad Delić.

invalidi

”Na osnovu Ugovora, Ministarstvo za boračka pitanja KS će ovom udruženju doznačiti 10.000,00 KM kao podsticaj zapošljavanju nekoliko ratnih vojnih invalida, članova ovog udruženja, te za potrebe registriranja boračke zadruge” rekao je  ministar Fišo, te najavio da će ratni vojni invalidi dobiti stalno zaposlenje u suvenirnici Tunela Dobrinja-Butmir.

Esad Delić, predsjednik RVI Ilidža se zahvalio Ministarstvu za boračka pitanja na razumijevanju potreba ove populacije ali i na podršci projektima koje u ovom udruženju uspješno realiziraju.

”Posebno smo zahvalni na kreditnim sredstvima u iznosu od 120.000,00 koja su krajem prošle godine odobrena firmi ‘Izvor Bosne’, a čiji je osnivač naše udruženje. Pomoću tih sredstava planiramo renovirati objekt restorana na Bazenima Ilidža i izgraditi 20 apartmana gdje ćemo uposliti još najmanje 10 ratnih vojnih invalida”, izjavio je Delić.

Kako je rekao Delić firma ”Izvor Bosne” uspješno posluje i trenutno upošljava 20 ratnih vojnih invalida koji rade u restoranu i na bazenima, te kao inkasanti na nekoliko parking lokacija na Ilidži.

 

Potpisivanje ugovora na bazenu RVI

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget