Nesumnjivo je da naši mladi imaju potencijal, na nama u Vladi je da im omogućimo da uspiju

0

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović posjetila je danas Elektrotehničku školu za energetiku u Sarajevu gdje je obišla izložbeni projektni paviljon škole i radove Centra izvrsnosti.

Učenici su predstavili projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije, ”pametnu kuću”, ”pametni solarni crijep”, ”sunčani suncokret ” i druge inovacije te projekte iz oblasti web dizajna.

Dilberović je tom prilikom kazala da njena posjeta predstavlja podrška učenicima te škole, ali i učenicima iz cijele BiH.

Mladi moraju istrajati u svojim ciljevima bez obzira na prepreke koje imamo u našoj državi – istakla je Dilberović.

Naglasila je da su svi članovi Vlade FBiH svjesni potencija mladih iz BiH.

Nesumnjivo je da naši mladi imaju potencijal, naučni i svaki drugi, na nama je koji smo trenutno u Vladi da im omogućimo da uspiju u svojim ciljevima – dodala je Dilberović.

Direktorica Elektrotehničke škole za energetiku u Sarajevu Samira Karamehić izrazila je zahvalnost za posjetu te naglasila da je uprava škole ponosna na učenike koji se na ovakav način predstavljaju javnosti.

Nama je uvijek drago kada neko primjeti naš rad, očekujem da ćemo i u budućnosti zajedno promovirati naš rad i ideje – kazala je Karamehić.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget