Navijači Manchester Uniteda u BiH proslavili pobjedu nad gradskim rivalom

0

Nedavno je Udruženje navijača “Manchester Uniteda” iz Bosne i Hercegovine proslavilo svoju drugu godišnjicu postojanja.Udruženje je zvanično priznato 9.4.2013. godine od strane Ministrstva pravde BiH.
Udruženje navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini je osnovano kao neprofitabilna građanska organizacija.
Vizija udruženja je da promoviše ime Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini, da učestvuje u humantiranim akcijama, da organizuje okupljanja navijača i svojih članova kao i kada bude oficijelno priznato odstrane Manchester Uniteda da organizuje karte za utakmice voljenog kluba.
Jučer je u 31.kolu Engleske Premijer lige na stadionu Old Trafford odigran manchesterskiderbi Uniteda i Cityja.
Crveni đavoli su bili ubjedljivi rezultatom 4:2, golove za domaćina su postigli (Young, Fellaini, Mata iSmalling) za Man City dva gola je postigao Agüero dok je naš reprezentativac Edin Džeko utakmicu gledao sa klupe.

Jučer su se navijači “Crvenih đavola” iz cijele BiH za drugu godišnjicu postojanja, okupili u Tuzli gdje supoželjeli samo jedno: “Pobjedu protiv gradskih rivala”.

Po isteku 90 minuta svi su bili dobro raspoložen i zbog pobjede Crvenih đavola kojima je ovo bila ukupno 18 pobjeda u prvenstvu. Uslijedila je pjesma i slavlje ispred lokala.
“Danas je u Tuzlu došlo oko 150 navijača Manchester Uniteda iz svih gradova BiH. Naše udruženje će nastaviti da promovišeime Manchester Uniteda u BiH ali i humanitarni rad u našoj državi. Hvala svima koji su danas bili na našem trećem okupljanju.”-rekao je Aner Havalić, predsjednik Udruženja navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget