Nagrada ”Ismir Pintol” dodijeljena Samiru Radovcu

0

 

Samir Radovac dobitnik je nagrade ”Ismir Pintol”, koju Udruženje navijača FK Sarajevo i Horde Zla dodjeljuju najborbenijem igraču za predstave na terenu tokom sezone.

Devetnaestogodišnji veznjak ponikao je u Fudbalskom klubu Sarajevo i jedan je od najtalentovanijih fudbalera koje je Bordo tim ”izbacio” u posljednjih desetak godina. Iako ima samo 19 godina, za Sarajevo je upisao 63 nastupa te postigao tri pogotka. Što se tiče ove sezone, gotovo svima koji prate Premijer ligu u sjećanju će ostati sjajna asistencija za Krstu Velkoskog na utakmici protiv Željezničara odigranoj na Grbavici. Radovac je i pored te utakmice kompletnu sezonu odigrao sjajno i prije svega borbeno, što su navijači prepoznali te mu dodijelili trofej ”Ismir Pintol”.

On se dodjeljuje najborbenijem igraču, kao simbol borbe koju je Pintol vodio sa teškom bolešću, koja mu je na kraju oduzela život. Ovaj hrabri dječak, koji se sa osmijehom i ljubavi prema FK Sarajevo borio sa opakom bolešću, preminuo je 29. juna 2002 godine, a navijači Sarajeva su odlučili njemu u čast nagraditi svake godine najborbenijeg igrača.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget