Murinjovih idealnih 11

0

Portugalac je na raspolaganju imao igrače Chelsea, Real Madrida, Intera i Portoa.

Jedan od najboljih trenera današnjice Jose Murinjo zamoljen je da izabere idealnu postavu od igrača koje je trenirao u dosadašnjoj karijeri.

“Speciale One” sigurno korača ka tituli Premijer lige kao menadžer Chelsea, a na raspolaganju je imao i Porto, Inter i Real Madrid, koje je takođe trenirao.

Na listi se našao Klod Maklele, koji je sarađivao sa Murinjom tokom prvog mandata Portugalca na klupi “Plavaca”iz Londona”, mada Francuz nije imao uvijek riječi hvale za bivšeg menadžera.

– On je rođeni pobjednik koji u svakom trenutku zna kako da iz vas izvuče ono najbolje. Iz te tačke gledišta, sjajan je. Međutim, problem je kada vas ostavi na klupi, kada ne računa na vas. Onda je okrutan, vrlo proračunat i gleda samo kako da ne progovorite u javnosti jer voli da sva svjetla i kamere budu upereni u njega – rokao je svojevremeno Makelele.

Od bivših i sadašnjih igrača Chelsea tu su još Petr Ceh, Jon TerY, Frenk Lampard i Didije Drogba.

Zanimljivo, na spisku “Posebnog” su sadašnji i bivši igrač Reala koji su tokom lošeg perioda u “kraljevskom” klubu pružali podršku dok su ostali igrači dizali “bunu” protiv trenera:Cristijano Ronaldo i Mesut Ozil.

Iz Intera, sa kojim je Murinjo osvojio Ligu šampiona 2010. godine tu su samo Vesli Snajder i Havijer Zaneti. Predstavnik Portoa u Murinjovoj idealnoj postavi je Ricardo Carvaljo.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget