MUP KS: U posljednja 24 sata zapaljen automobil, 16 saobraćajnih nesreća, razbojništvo, samoranjavanje…

0

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 16 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 25 vozača, 6 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.

Dana 22.03.2015. godine oko 19,40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

U nedjelju u 20,40 sati, obaviještena je I PU da je u  kući, ulica Braće Kadić, općina Centar Sarajevo, došlo do povrijeđivanja jedne osobe iz vatrenog oružja. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je dejstvom iz vatrenog oružja došlo do samopovrijeđivanja M.A., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. Zbog postojanja osnvoa sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOIM-a, M.A. je lišen slobode i  predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 22.03.2015. godine oko 22,15 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilo marke “Audi A-7”, vlasništvo K.Z. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O svemu je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo posipanjem zapaljivom tečnošću, a potom  upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Policijski službenici nastavljaju rad na rasjvetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Share.

About Author

Leave A Reply


Get Widget